Min lilla värld av pyssel!

torsdag 28 juni 2012

Sommarkort.

Hej alla glada ute i sommarsolen! Äntligen har den stora lampan tittat fram bakom regnmolnen, och jag ska tala om varför: jo, jag har varit o köpt RIKTIGT BRA regnkläder för jag kände att situationen krävde detta, och VIPS, så titta solen fram. Ödets ironi?

Imorgon ska jag och killarna åka till en gammal kompis i Hyllinge. Ska bli jättemysigt att träffas, kramas, prata och ta igen svunnen tid.
Jag gjorde detta kort att sätta till två paket lös-te i gå-bort present.

Papper från MajaDesign och ett no-name papper från Gekås som är fantastiskt med glitter och allt.
Rosa nonwoven material i metervara från Panduro, blommor från Magnolia, Woc och den stora gröna köpte jag på Norvalla marknad förra sommaren. Fjäril i metall från Victorias Designhouse och solrosen från Kuttut.no (tror jag).

Kram på er. Hoppas vi får fortsatt sol, annars får jag väl köpa ett paraply nästa gång;)

måndag 18 juni 2012

Litet paket till Tyra.

Hejsan!
I söndags var det kalas nr. 2 för Noah. En flicka här på gatan (som kommer bli klasskompis med Noah till hösten) fyllde 6 år.
Noah fick själv välja vad han ville köpa till henne i paketet. Det blev en "Rapunzel-Barbie"!!!
Oj oj oj, känns avlägset med 2 söner!!! ;)
Till detta paket tillverkades detta kort med papper ifrån Tilda/Panduro.
Tilda stämpeln från Magnolia är en absolut, genom tiderna, favorit. Hon är färglagd med Brushables från Zig.
Alla blommor och strass kommer från Woc.
Bokstäver är klistermärken av olika slag. Kortet är fint i sin enkelhet. Ville inte lägga till fler pynt och tekniker. Ibland gäller "less is more", helt ENKELT;).
Kram på er i regnet!

lördag 16 juni 2012

Pirat Elliot 4 år.

Detta har varit en riktig kalas-helg!! För barnen alltså;)
Detta kort gjorde jag till Elliot som hade 4-års kalas i lördags. Båda sönerna var bjudna (lycka för yngste sonen som inte är på så många kalas).
Pirat Edwin har jag använt MYCKET!! Jag ÄLSKAR denna stämpel! Dessutom har jag hittat dessa passande papper på Panduro som gör korten extra genomtänkta!!
En knapp med ett ankare pryder ena sidan. Bakom knappen har jag en bit turkos cs som jag kört i en embossing-folder i min cuttlebug. Efteråt färgade jag in de "uppstående" partierna med DistressInk "walnut stain".
Vimplarna är gjorda med papper från MajaDesign. Texter är gjorda med klistermärken från ark jag köpte på mässan i våras, och 4:an är en av mina favvisar: skumbokstäver!!! Minns inte tillverkare...
Kram på er!

fredag 15 juni 2012

Snickar-killen!

Dags för kortet till den fjärde, och sista elevens sommarkort/brev.
Killen älskar träslöjd och är riktigt duktig och noggrann. Vad kunde passa bättre än denna snickare från Vilda stamps?! Jag köpte den för ett år sedan för jag tyckte den va fräck på pojk-kort, men jag har så många andra som jag gillar bättre, så det har liksom inte blivit av riktigt...
Jag har färglagt med mina Brushables från Zig. Det blir färgglatt och fint till barn.
Bradsen kommer från Victoria design och passar ypperligt! Eller hur?
Inte så mycket annat pynt, utan lekte lite med papper istället. Det blev ett kort man blir glad av tycker jag. Färg är ju härligt!!
Alla papper kommer från spill-lådan så jag minns inte varifrån de kommer. Det känns alltid lika bra när man använder bitarna i lådan:)
Tack för titten!! Kram.

Örhängen.

Härligt med ledig fredag!
När jag gjorde halsbandet jag visade för ett par veckor sedan la jag undan ett par pärlor som jag ville göra örhängen av. Tyvärr har jag inte hittat de delar jag ville ha (som jag såg i min vision ;) ).
Jag gjorde iaf. dessa. Jag tycker de blev enkla och söta. Mycket användbara.
Ha en underbar helg allihopa!

tisdag 12 juni 2012

Sommaravslutning.

Ikväll har vi haft sommaravslutning. Det är en särskild känsla som infinner sig innan man går på lov. Den skiljer sig inte helt från den känsla man själv hade i skolåren. Jag får snällt upp och jobba imorgon dock;)
Vi har en kille i klassen som gillar att spela fotboll. Detta kort ska innehålla hans sommarbrev.
Motivstämpeln är från Magnolia. Jag har använt den jättemycket, trots det "smala" användningsområdet. Resultatet av två små killar i familjen.
Jag har använt mig av spillbitar av papper från bl.a. Magnolia. Inte så mycket dekorationer, utan full fokus på Edwin. Lite strass från Woc.
Trevlig sommarkväll på er. Hoppas solen kommit för att stanna...länge!

söndag 10 juni 2012

Förste killen...

Hej i höstrusket...så känns det här på västkusten denna söndagförmiddag i Juni. hoppas det slutar snart för vi har stora planer i trädgården...
En av killarna i min klass slutar också grundsärskolan och går över på gymnasiesärskolan. STOOORA grejer på gång. Killen är outstanding på musik i allmänhet, och piano i synnerhet.
Här är hans kort som ska innehålla sommarbrevet.
Plastdetaljer med musiktema från YouDo. Stämpel från Magnolia, papper från Majadesign och notpapper från en gammal koralbok. Valde psalmen "i denna ljuva sommartid". Passande?!

lördag 9 juni 2012

Pappa 56!

Idag fyller min kära far 56 år. Han spelar golf och har haft en pudel i många år, men som nu gått bort. Pappa är egentligen spinkig, men detta var den ende golfspelaren i gömmorna.
Stämplar från kortmakaren och Vilda stamps. Pappren har jag ingen aning om vart de kommer ifrån. Gamla som gatan! Brads från Viktoria design. Wellpapp med cracklepaint (picket fence) kommer från nåt gammalt paket.
Två senapsgula tickets som jag köpt på Tradera. Egentligen är de stämplade på baksidan, men jag gillade inte texten...
Skumbokstäver från Kiawa hobby, vimplarna är utklippta ur papper från Maja Design. Bandet är från en tröja. Jag brukar spara de där banden som ska underlätta när man hänger plagget på galgen. Klipper ALLTID av dem!!
Liten golfboll på peg i plast från YouDo.
Kram på er, och ha en trevlig lördagskväll.

fredag 8 juni 2012

Avslutningstjejen.

På tisdag är det skolavslutning på jobbet och jag har gjort var sitt kort till mina 4 elever. I dessa ska det sitta "sommarbrev".
Just detta ska enda tjejen få. Hon slutar högstadiet nu och går vidare till gymnasiet. Jag kommer sakna henne.
Papper från ett litet pappersblock jag köpt på Gekå's. Kakservietten var lite för tät i sitt mönster så jag har klippt bort lite inemellan så att mönsterpappret med färg ska komma fram mer. Man får ordna det för sig;). Motivet från Magnolia är målat med Brushables pennor från Zig. Halvpärlor, strass och blommor från Woc. De gula rosorna har jag gjort själv av retroflower punch och brads. Spetskanten är gjord med die från Magnolia.
Kram på er!

lördag 2 juni 2012

Bröllops kort i turkos/grå.

Vi har haft en fantastisk helg med fam Persson i E-tuna. Mot alla (väder) odds var vi på Zoo:)
Igår var mor och far på bröllop. Det var deras bästa vänners dotter som gifte sig. Givetvis hade jag knåpat ihop ett kort..
Papper har jag fått av Bibbi och köpt på Gekå's. Spets-cs(hjärtan) från K&I design. Alla stämplar från Magnolia varav motivet färglagt med aquarellpennor. Metallhjärta från Kiawa hobby, blommor från Woc och Magnolia, halvpärlor och metallhörne ( målad med cracklepaint picket fence) från Woc. Spets från Kinna tygskrot, pärlspröt ?, wellpapp från gammal present målad med cracklepaint picket fence.

"Semesterhalsband"

Hejsan!
Jag är på semester med familjen i Eskilstuna. Här har vi träffat bästisar från Ö-vik och varit på parken zoo
i ösregnet:-p

Innan vi åkte hit i fredags var jag och sönerna i hobbybutiken i Kba för att köpa en liten present. Där inne fanns lite kul pärlor och detaljer till mig!! Så jag pysslade ihop detta halsband. Jag har letat ett tag efter ett smycke i denna gröna färg med GULD som accent. Nöjd e jag iaf. :)
(ursäkta dåliga foton tagna med mobilen i nedsläckt hotellrum ;))

fredag 1 juni 2012

Väskkort.

Direkt när klänningarna var klara stöp jag ner i ateljén och scrappade lite.
En beställning åt en kompis vars arbetskamrat går vidare i arbetslivet. Hon älskar handväskor och färgen turkos.
Papper från Graphic45, textstämpel-Magnolia, metalldekorationer, strass och blommor-Woc, band från egna gömmor.